Σκιάθος

Σκιάθος

 

Η Σκιάθος

 

Η Σκιάθος είναι ένα νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στον Βόλο και ανήκει στις Βόρειες Σποράδες. Η απόσταση του από τον Βόλο, ο οποίος είναι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι 41 ναυτικά μίλια. Από τις ακτές του νότιου Πηλίου απέχει 2.4 μίλια. Το νησί αυτό έχει έκταση 48 τ.χλμ. Η Σκιάθος είναι γεμάτη πράσινο και διαθέτει κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός που δεν έχει χάσει την αίγλη του μέσα στον χρόνο και μάλιστα έχει μια πλούσια νυχτερινή ζωή και πολλά πάρτι γεμάτα κόσμο στις παραλίες του νησιού.

 

Σκιάθος

 

Παρόλο το αρκετά μεγάλο μέγεθος του νησιού, η Σκιάθος έχει έναν και μοναδικό οικισμό, αυτό της πόλης της Σκιάθου. Το κεντρικό λιμάνι του νησιού βρίσκεται στον οικισμό αυτό ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου θα το βρούμε μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά.

Τα Flying Cats και τα Hydrofolis θέλουν περίπου 1 ώρα από το λιμάνι του Βόλου για να καλύψουν την απόσταση εν αντιθέσει με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου από το οποίο η απόσταση καλύπτεται περίπου σε 1.5 ώρα. Τα ferry boats χρειάζονται περίπου ακόμα 30 λεπτά χρόνο για να καλύψουν την απόσταση.

 

Σκιάθος